Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Temat Do Zgłaszania MULTI KONT
Ostrzeżenie 
UWAGA !

W związku z wprowadzeniem punktu 8. Regulaminu Serwera:

Quote:Od dnia 06.02.2023 Korzystanie z MULTI ACC jest zabronione pod groźbą permanentnego bana.

Wszystkie nowo założone konta muszą mieć jednolitą nazwę, wskazującą jednego właściciela. Dozwolone są konta dodatkowe na realmie (np. na muły, postacie typu barb bo, ench). Przykład:
Konto na forum i na serwerze: "Kaziu".
Konta dodatkowe "Kaziu-1", "Kaziu-2" itd.

Gracze, którzy przed 06.02.2023 założyli konta o różnych nazwach mogą nadal z nich korzystać, ale mają obowiązek zgłosić wszystkie takie konta w odpowiednim temacie na forum (link). W przypadku niezgłoszenia, po wykryciu takie multi konta zostaną zbanowane.

W tym temacie gracze, którzy założyli konta o różnych nazwach przed 06.02.2023 mogą zgłosić listę takich kont poprzez napisanie posta, wg poniższego wzoru:

Quote:Nazwa konta na forum:
Nazwa głównego konta na realmie:
Nazwy innych posiadanych kont na realmie:

W kwestii informacyjnej, jeśli ktoś miałby trudność ze zrozumieniem jakie nazwy są dozwolone, a jakie są multi kontem, poniżej dodatkowe przykłady:
Przykład nazw zgodnych z regulaminem: konto główne: *pomidor, konta dodatkowe: *pomidor_pvp, *pomidor_boo, *pomidor_1, *pomidor_2, *pomidor_8
Przykład zabronionych nazw (Multi ACC): właściciel kont: *prs, inne konta: *mistrz1, *stokrotka, *pomidor
Reply
Nazwa konta na forum: Jasemsam
Nazwa głównego konta na realm'ie: antek
Dodatkowe uwagi: Korzystanie z dwoch ip
Nazwy innych posiadanych kont na realm'ie: ak/ak1/ak2/ak3/ak4/qstaw/qstaw1/qstaw2/qstaw3/qstaw4/jasemsam/pgmy/kubabuba/wanishh/hary900/buchu/buchu1/buchu2/buchu3/buchu4/buchu5/buchu6/buchu7/buchu8/aq/aq1/aq2/aq3/aq4/agrest/ciffff.
Reply
Witajcie.
Zgłaszam ze konta forest i filipek beda grac z jednego IP
forest jest to moje konto, natomiast filipek jest kontem mojego syna.
Reply
Witam, zgłaszam multi na kontach - noof, sting, eczek, black, gambler, bot_travi, bot_cs, smit_brh, ryspicz - to są konta calej mojej rodziny, gramy na jednym kablu w jednym bloku
Reply
(02-08-2023, 11:58 PM)forest Wrote: Witajcie.
Zgłaszam ze konta forest i filipek beda grac z jednego IP
forest jest to moje konto, natomiast filipek jest kontem mojego syna.

chcialbym zglosic dodatkowe konto z tego samego ip kryszatal - jest to konto mlodszego syna Uśmiech
Reply
Siema Tukan.Tukan1.Tukan2,Tukan3
Dodam jeszcze ze uzywam kont ziomka z klanu immo3d, immo3d1,immo3d2
Reply
(02-06-2023, 06:57 PM)PRS Wrote: UWAGA !

W związku z wprowadzeniem punktu 9. Regulaminu Serwera:

Quote:Od dnia 06.02.2023 Korzystanie z MULTI ACC jest zabronione pod groźbą permanentnego bana.

Wszystkie nowo założone konta muszą mieć jednolitą nazwę, wskazującą jednego właściciela. Dozwolone są konta dodatkowe na realmie (np. na muły, postacie typu barb bo, ench). Przykład:

Gracze, którzy przed 06.02.2023 założyli konta o różnych nazwach mogą nadal z nich korzystać, ale mają obowiązek zgłosić wszystkie takie konta w odpowiednim temacie na forum (link). W przypadku niezgłoszenia, po wykryciu takie multi konta zostaną zbanowane.

W tym temacie gracze, którzy założyli konta o różnych nazwach przed 06.02.2023 mogą zgłosić listę takich kont poprzez napisanie posta, wg poniższego wzoru:

W kwestii informacyjnej, jeśli ktoś miałby trudność ze zrozumieniem jakie nazwy są dozwolone, a jakie są multi kontem, poniżej dodatkowe przykłady:
Przykład nazw zgodnych z regulaminem: konto główne: *pomidor, konta dodatkowe: *pomidor_pvp, *pomidor_boo, *pomidor_1, *pomidor_2, *pomidor_8
Przykład zabronionych nazw (Multi ACC): właściciel kont: *prs, inne konta: *mistrz1, *stokrotka, *pomidor

Cześć.
Uważam, że o takich rzeczach powinno się pisać nie na forum, a bezpośrednio w samej grze, zwłaszcza gdy rejestracja odbywa się w grze. Przez 20 lat po raz pierwszy przypadkowo zajrzałem na forum i przypadkiem zobaczyłem tę wiadomość. Myślę, że wielu graczy również nie zagląda na fora...
Reply
(02-22-2025, 11:16 AM)cSor Wrote:
(02-06-2023, 06:57 PM)PRS Wrote: UWAGA !

W związku z wprowadzeniem punktu 9. Regulaminu Serwera:

Cześć.
Uważam, że o takich rzeczach powinno się pisać nie na forum, a bezpośrednio w samej grze, zwłaszcza gdy rejestracja odbywa się w grze. Przez 20 lat po raz pierwszy przypadkowo zajrzałem na forum i przypadkiem zobaczyłem tę wiadomość. Myślę, że wielu graczy również nie zagląda na fora...

Rejestracja odbywa się w grze, ale do pobrania jej z autorskim modem i tak odwiedzasz forum oraz korzystasz z instrukcji połączenia, naturalnym chyba zjawiskiem winno być przejrzenie forum oraz zapoznanie się z regulaminem.

W temacie jak połączyć się z serwerem jest jasno napisane :

"1. Zarejestruj się na forum D2Realm, zapoznaj z regulaminem serwera. Konta rejestrujecie sami z poziomu gry. Rejestracja kont jest cały czas otwarta. Pamiętaj, aby nazwa konta w grze była pochodną nazwy konta na forum. Dozwolone jest posiadanie kilku kont w grze (np. na muły) zgodnie ze wzorem: <nazwa_konta_na_forum>-1, <nazwa_konta_na_forum> -muly itd."

Marginalny procent stanowią zjawiska wspólnego IP, lub multi kont osób które są uczciwe, najczęściej fikołki te robią persony które coś kombinują.

Oczywiście zawsze osoby te najpierw znajdują się na krainie w niezwykły sposób, a później zakładają konta na forum gdy dostają lock.
[Image: 1640782459.jpg]
[Image: Pomyslowy-rzoliborz.jpg]
Reply
Nie wiem, może dla graczy to oczywiste, ale dla mnie nie było. 
Uważam, że przynajmniej przy wejściu do gry powinien pojawiać się komunikat, że na serwerze obowiązują specjalne zasady i przed rozpoczęciem gry trzeba je koniecznie przeczytać.
Też miałem multikonta, ale mój kolega z gry Atsi podpowiedział mi o tych zasadach, więc musiałem usunąć stare i założyć nowe konta...
Reply
(02-20-2026, 12:04 PM)cSor Wrote: Nie wiem, może dla graczy to oczywiste, ale dla mnie nie było. 
Uważam, że przynajmniej przy wejściu do gry powinien pojawiać się komunikat, że na serwerze obowiązują specjalne zasady i przed rozpoczęciem gry trzeba je koniecznie przeczytać.
Też miałem multikonta, ale mój kolega z gry Atsi podpowiedział mi o tych zasadach, więc musiałem usunąć stare i założyć nowe konta...

W instrukcji połączenia się z serwerem, której nie sposób pominąć jest anons dotyczący założenia konta na forum oraz zachowania spójności w nazewnictwie z kontami na krainie oraz zapoznania się z regulaminami.  ^ wrzuciłem to w odpowiedzi powyżej.

Nie nazwałbym tego specjalnymi zasadami, każde community które posiada swoją stronę/forum/kanał posiada regulamin, który albo przed dołączeniem musisz przeklikać i zaznaczyć dzióbkiem że się z nim zapoznałeś - co zazwyczaj skutkuje całkowitym olaniem jego treści, albo jest dostępny jako lektura do poczytania Uśmiech.

Można poprosić administratora by obok już i tak sporej części tekstu który pojawia się po wejściu do gry czy na kanał, dodał reminder dotyczący zapoznania się z regulaminem i jego stosowania, w mojej ocenie tego typu podpowiedzi są zbędne.
[Image: 1640782459.jpg]
[Image: Pomyslowy-rzoliborz.jpg]
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)